GROOTE KEETEN - In het donker en in stilte begint deze wandeling door Botgat, het fraaie natuurgebied tussen Callantsoog en Den Helder. Onderweg zie je op deze zaterdagmorgen de 2e maart het langzaam licht worden en hoor je de eerste vogels gaan zingen. Het is voorjaar, de natuur ontwaakt. Een fantastische belevenis!


Hoe klinkt het ontwaken van de natuur

Een bijzondere ervaring, samen met de natuurgids van Landschap Noord-Holland in stilte en in het donker door de natuur wandelen. Je zintuigen staan op scherp, je hoort de kleinste geluiden.
Nog voor de zon opkomt (om 07.22 uur) beginnen vogels te zingen en bij het lichter worden zoeken nachtdieren hun dagverblijf op.
De gids neemt je mee voor een bijzondere ervaring door het duin dat alleen toegankelijk is tijdens excursies.

Tot 2005 was het Botgat militair oefenterrein. De gebouwtjes en het beton zijn opgeruimd en dankzij het beheer van Landschap Noord-Holland is in deze natte duinvallei inmiddels sprake van een hoge natuurwaarde.
Het eerste deel is voor iedereen toegankelijk, maar je gaat zaterdag 2 maart ook het normaal niet toegankelijke gedeelte in. Geniet van de opkomende zon én de ontluikende natuur in dit bijzondere duingebied.

Het blauwe uur

We hopen op mooi helder weer, zodat we ook het 'blauwe uur' kunnen beleven. Een term uit de fotografie die het moment voor zonsopkomst beschrijft waarop de lucht diepblauw kleurt en je prachtige foto's kan maken.
Goed opletten, want vaak duurt dit 'blauwe uur' zo'n tien minuten.

Als je een verrekijker hebt, neem deze dan mee. Trek goede wandelschoenen (liefst hoge) en warme (regen)kleding aan.

Graag reserveren; ter plekke aansluiten is niet mogelijk.

Wanneer: zaterdag 2 maart 2024 van 06:30 tot 08:30 uur

Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet; Achterweg 2; 1759 NH Groote Keeten

Zie voor verdere informatie en aanmelden: www.gaatumee.nl