WAARLAND – Waarland gaat ontspullen: op zondag 19 mei a.s. wordt voor de eerste keer Rommel Rondje Waarland gehouden, een grote rommelmarkt verspreid over zo'n 150 adressen door het hele dorp. Tussen 11.00 en 16.00 uur verkoopt men op het eigen erf of de stoep alles wat in de weg stond/lag: van overtollig kinderspeelgoed, cd's en kleding tot gereedschap en fietsen. Maar ook zijn er leuke zelfgemaakte nieuwe producten te vinden.

Initiatiefnemers Sylvia Groen en Natalia Restrepo zagen het succes van de dorpsrommelmarkten in Schagerbrug en 't Veld en achtten Waarland ook rijp voor zo'n markt. "Eind 2018 peilden we de animo met een oproep op de Facebookpagina 'Je bent Waarlander als...'", vertellen ze. "We werden meteen overdonderd met positieve reacties. En toen we later de datum bekendmaakten op de Facebookpagina van Rommelrondje Waarland, stroomden de aanmeldingen binnen."

Intussen staat de teller op zo'n 150 deelnemers: Waarlanders, maar ook mensen van elders die bij hun familie of kennissen op het erf met een kraampje staan. Lokale middenstanders als Beau & Beau, Gewoon Simoon, Tamara's Bloemenboetiek, Deen, Bij van Huizen (in het Dorpshuis) en De Luwe Stek doen eveneens mee.

Alle deelnemende adressen staan ingetekend op een plattegrond die te zijner tijd te downloaden is op rommelrondjewaarland.jouwweb.nl en die ook te verkrijgen zal zijn bij deelnemende verkopers. Verkoop van eten en drinken is niet toegestaan, tenzij de verkoper daarvoor zelf een vergunning heeft. Meer weten over Rommel Rondje Waarland? rommelrondjewaarland@hotmail.com.