SCHAGEN - Weet jij of er GGD test locaties in de buurt van Schagen zijn? Veel mensen hebben geen idee of er een teststraat in de buurt te vinden is. Het valt immers bijna niet op en het staat ook niet overal even duidelijk aangegeven. Toch is er een teststraat te vinden in de regio. De GGD heeft namelijk ook hier een volledige locatie ingericht, waar jij gedurende de week terecht kunt om de test af te laten nemen. Mits je een afspraak hebt gemaakt. Maar welke regels gelden er eigenlijk voor de test en kun je jezelf altijd laten testen?


De GGD test locaties in de buurt van Schagen kennen voorwaarden
De GGD test locaties in de buurt van Schagen zijn speciaal ingericht om mensen met klachten snel te kunnen testen. In eerste instantie werden er daarom strenge eisen aan gesteld voordat je een afspraak kon maken. Je moest aan veel voorwaarden voldoen, waardoor de drempel tot testen erg hoog werd. Naarmate het coronavirus om zich heen begon te slaan werden deze eisen versoepeld. Nu kun je zelfs met enkele klachten al terecht. Echter moeten er wel altijd duidelijke klachten aanwezig zijn. Het is dus alsnog niet mogelijk om ‘voor de grap’ te gaan testen.

Een beter beeld door de klachten
Als je de GGD test locaties in de buurt van Schagen gevonden hebt, kun je een afspraak gaan maken via de website of telefonisch. Ook hier wordt weer naar jouw klachten gevraagd. Geef hier een duidelijk beeld van. Dit is vaak makkelijker via de telefoon dan wanneer je vinkjes moet zetten bij de aangegeven klachten, maar het is voornamelijk om een goed beeld te schetsen van het coronavirus en de klachten die het meest ervaren worden. Zodra je de afspraak afrondt, krijg je een bevestigingsmail waarin alle gegevens vermeld staan en waar je het adres kunt vinden van de testlocatie in jouw omgeving.

Naar de locatie en weer naar huis
Ga dan alleen naar de GGD test locaties in de buurt van Schagen als jouw afspraak gepland staat. Je hoeft niet veel van tevoren aanwezig te zijn. Door aan te sluiten in de rij ben je vanzelf aan de beurt en ben je ook weer binnen enkele minuten klaar. Daarna kun je naar huis rijden en wacht je de uitslag af. Maak eventueel alvast een lijstje van mensen waar jij contact mee hebt gehad, zodat je deze paraat hebt als er een bron- en contactonderzoek gestart moet gaan worden. Dit scheelt ook weer tijd.