SCHAGEN Na het succes van voorgaande jaren organiseert Makado Centrum samen met De Zonnebloem (regio Schagen) wederom een speciale 'winkelweek' voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 november worden ouderen en gehandicapten (die zich hebben aangemeld) in de gelegenheid gesteld om gezellig overdekt te winkelen in Makado Centrum. Het middenplein van het winkelcentrum wordt omgetoverd tot een gezellig terras. Voor alle deelnemers is er koffie of thee met gebak!

De Nationale Vereniging de Zonnebloem – de bekende vrijwilligersorganisatie met meer dan 1.200 plaatselijke afdelingen – is de initiatiefnemer van deze speciale week. Net als voorgaande jaren is Makado Centrum gekozen als dé locatie voor de winkelweek. De Zonnebloem zorgt voor rolstoelen en er zijn Zonnebloem-medewerkers die assistentie verlenen.

Gezellig middenplein

Het middenplein van het winkelcentrum is voor de ouderen en gehandicapten tijdens ‘Winkelweek de Zonnebloem’ gezellig ingericht met een groot terras en de winkeliers trakteren alle deelnemers op koffie en thee met gebak. Al het lekkers voor de inwendige mens wordt verzorgd door ondernemers uit het winkelcentrum; Bistro Smul, De Koffiekamer en Bakkerij Jonker.

In samenwerking met De Zonnebloem zorgt het Makado Centrum ervoor dat alles in goede banen wordt geleid, zodat alle deelnemende ouderen en gehandicapten prettige en onvergetelijke winkeldagen beleven. Het sfeervolle Makado verwelkomt 750 bezoekers. De winkeliers verheugen zich op de jaarlijkse traditie.