SCHAGEN - De eenzaamheid van mantelzorgers neemt toe. Het Mantelzorgcentrum krijgt van mantelzorgers regelmatig de vraag: “Doen we er nog toe? Zijn we nog wel in beeld? Alle lof voor de zorgsector, maar onze zorgtaak is enorm toegenomen.” Het Mantelzorgcentrum benaderde daarop de wethouders van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen om mantelzorgers een hart onder de riem te steken. En daar gaven ze graag gehoor aan. Elke maandag, woensdag en vrijdag verschijnt er een ‘Groet van’ van een van de wethouders in de mailboxen van de mantelzorgers. Mantelzorgers die ook een hart onder de riem willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden

Dagberichten

Het Mantelzorgcentrum stuurt mantelzorgers regelmatig een dagberichtje. Hiermee laten de medewerkers zien dat zij klaar staan voor de mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen nog altijd contact opnemen met het Mantelzorgcentrum voor allerlei vragen en het overnemen van regeltaken. Ook geeft het Mantelzorgcentrum tips om met de gevolgen van de coronacrisis om te gaan. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via de website. Zij kunnen ook bellen naar het Mantelzorgcentrum met vragen, klachten, tips en andere zaken die hen bezighouden via 0224 – 74 50 59.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.