SCHAGEN - Op donderdag 21 juli is er weer een editie Westfriese Folklore en presenteren van 12 tot 14 uur rond 150 gasten de Dag van de Klederdrachten. Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht o.a. uit Friesland, Groningen en Noord- en Zuid-Holland.

Voor velen de kans om de klederdrachten eens van heel dichtbij te zien. Het geheel wordt deskundig van commentaar voorzien. Nergens in Nederland vindt een evenement van deze omvang plaats. De presentaties zijn op het podium bij de kerk en op het Slotplein. Midden in Centrum Schagen in de Nieuwstraat organiseert Mikki van 9.30 tot 16 uur een gezellige folklore markt en zijn er veel leuke kraampjes met curiosa, retro en creatieve objecten. Ook is er een stand met alle verschenen nostalgische Verkadealbums en waar veel oude Schoolplaten en Landkaarten zijn te bewonderen.

Kortom voor heel Noord Holland en alle toeristen is het op 21 juli goed vertoeven in de binnenstad van Schagen. Ook markten op donderdagen 28 jul, 4 en 18 aug, en 1 sep. De toegang is gratis. Info: Mikki, Carol Dieterman, Tel. 0229 244739 of 06 51675411 Email info@mikki.nl Site http://www.mikki.nl