SCHAGEN - "Deze manier van bewegen is zo belangrijk voor mensen die met een rollator lopen, maar de meesten beseffen dat niet. Ze zien de rollator eigenlijk alleen maar als noodgreep om toch nog een boodschap te kunnen doen. Terwijl de dame die elke week meewandelt me vertelde, dat ze juist op wandeldagen geen last meer van haar knieën heeft.” Dat vertelt Sanne Melching. Ze is degene die binnen Team Sportservice wekelijks op pad gaat met mensen die met een rollator lopen. De wandeling is elke dinsdag om 10.00 uur en start vanaf Markt 18 in Schagen. Deelname is gratis.

Een ander succesverhaal is dat van een vrouw die door te gaan bewegen haar rollator zelfs niet meer nodig heeft. Sanne licht toe: "Zij kwam op de informatiebijeenkomst binnen met een rollator. Ze had een nieuwe heup gekregen. Door te gaan bewegen verbeterde haar spierkracht, kreeg ze meer evenwicht en ging haar conditie vooruit. En kon ze uiteindelijk haar rollator aan de kant zetten.”

Goed middel tegen vereenzaming
Veel mensen die aangewezen zijn op een hulpmiddel om te lopen, hebben de neiging om minder de deur uit te gaan. Angst om te vallen is een van de redenen. En daarmee lopen ze kans om sneller te vereenzamen. “Meestal zijn het mensen die op leeftijd zijn. Ze komen helemaal niet of heel weinig buiten. Daarom is deze wandeling niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Want door lekker naar buiten te gaan en te wandelen met anderen, is het ook een hele sociale activiteit. En na afloop drinken we samen nog een kop koffie, voor wie het leuk vindt.”

Aangepast tempo en afstand
Om iedereen de kans te geven om mee te kunnen wandelen, zorgt Sanne ervoor dat zowel het tempo als de afstand aangepast wordt. “Dus de ene keer lopen we een uurtje en de andere keer een half uur. Per week bekijken we wat we gaan doen, zodat echt iedereen mee kan doen in een veilige omgeving.”

Geen kosten
De deelnemers lopen onder de professionele begeleiding van Team Sportservice. Er zijn geen kosten verbonden aan deze wekelijkse wandeling. Wie ervoor kiest om na afloop nog te blijven voor de koffie betaalt daar 1 euro per kopje voor.

Extra informatie
Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon naar Markt 18 in Schagen. Vragen of meer informatie vooraf? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen: 0224 – 214 774, smelching@teamsportservice.nl.