SCHOORLDAM -

De provincie Noord-Holland vernieuwt het fietspad van de Schoorldammerbrug (Kanaaldijk/N504) over het Noord-Hollands Kanaal in Schoorldam. Om de werkzaamheden uit te voeren is de brug van vrijdag 10 september 20.00 uur tot en met maandag 13 september 6.00 uur in één richting afgesloten.

Het autoverkeer richting Warmenhuizen wordt omgeleid. Ook voor de scheepvaart geldt een stremming. (Brom)fietsers kunnen wel over de brug en rijden tijdelijk over de (afgesloten) rijbaan.
Mochten de weersomstandigheden ongunstig zijn of het werk uitlopen dan wordt het reserveweekend van 17 september gebruikt om de werkzaamheden af te ronden.

Omleiding

Het autoverkeer uit de richting Schoorl naar Warmenhuizen wordt met borden omgeleid via de N9, Ring Alkmaar naar de Schagerweg (N245). Het autoverkeer vanuit Warmenhuizen kan wel gebruikmaken van de Schoorldammerbrug.

Scheepvaart

De Schoorldammerbrug wordt tijdens de werkzaamheden niet bediend voor de scheepvaart. Wel is het mogelijk om onder de brug door te varen. Tot een breedte van 5,4 meter is de doorvaarthoogte 2,70 meter. Anders is de doorvaarthoogte 1,70 meter.