SCHAGEN - Wanneer een partner of ouder naar een zorginstelling verhuist, dan komt er veel op mantelzorgers af. Vooral vragen over hoe dit te regelen en wat de financiële gevolgen zijn. Op dinsdagavond 19 april om 19.00 uur organiseert het Mantelzorgcentrum een digitale bijeenkomst die op dit onderwerp ingaat. Partners, zoons en dochters melden zich aan via info@mantelzorgcentrum.nl Na aanmelding ontvangen zij een link waarmee zij kunnen deelnemen aan de digitale bijeenkomst.

De bijeenkomst gaat in op praktische zaken als ‘welk postadres gebruikt mijn naaste na verhuizing’ en ‘wat te doen met de rolstoel’, maar ook financiële en juridische zaken komen aan bod. Mantelzorgers kunnen vooraf vragen insturen naar info@mantelzorgcentrum.nl

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Den Helder tot aan Alkmaar. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.