GROOTE KEETEN - Zwerf zondag 3 september met de gids van Landschap Noord-Holland door Botgat, het fraaie natuurgebied tussen Callantsoog en Den Helder. Hoe herstelt de natuur zich na de herinrichting van dit terrein?

De natuur neemt het weer over
Botgat ligt in de Noordduinen bij Groote Keeten. Voorheen een schietbaan van Defensie met gebouwtjes en veel beton. Dat is allemaal verwijderd en nu gaat de natuur hier haar gang.

Wandel mee en ontdek wat er allemaal is veranderd. Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama.
De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Zeker de helft van alle tapuiten in de Noordduinen broedt dan ook hier. Ze broeden in konijnenholen en houden van laag duingras.

Wandelend door dit gevarieerde gebied laat je je verrassen door hetgeen je op je pad tegenkomt. Ook planten zoals wintergroen en orchissen en misschien schiet er een haas voor je voeten weg.

Trek goede wandelschoenen en (regen)kleding aan. We struinen door het hele gebied! Heb je een verrekijker, neem die dan mee.

Met name voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 3 september 2023 van 10:30 tot 12:30 uur
Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet; Achterweg 2; 1759 NH Groote Keeten

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl