BROEK OP LANGEDIJK - De 24 jarige kunstenares uit Waarland maakt 3D streetpainting in winkelcentrum Broekerveiling.

Broekerveiling

20, 22 en 23 mei gaat Maureen aan de slag. Wat ze gaat maken is nog een verrassing, maar het heeft met de Broekerveiling te maken. Als de streetpainting klaar is, kun je op het werk poseren. Als je vanuit het juiste punt een foto maakt, lijkt het net alsof je in het werk staat en krijg je een ‘3D’ effect. Aan deze streetpainting is ook een leuke fotowedstrijd verbonden, voor meer informatie check de website: www.winkelcentrumbroekerveiling.nl/activiteiten/3d-tekening/

Festivals
Maureen maakt straattekeningen en muurschilderingen in binnen en buitenland. Zo is ze onder andere al in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, UK en Amerika geweest. Het toffe van straatkunst volgens Maureen, is dat je lekker groot kunt werken, dat het toegankelijke kunst is, die in de openbare ruimte gemaakt wordt en de interactie met de mensen terwijl je aan het werk bent. Maureen hoopt met haar werk de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken.

Studie
De afgelopen drie jaar studeerde Maureen aan de Edinburgh Atelier of Fine Art (EAFA) in Edinburgh, Schotland. Hier is haar liefde voor het schilderen met olieverf ontstaan. Maureen schildert het liefst portretten, stillevens of landschappen. Sinds januari is Maureen weer in Nederland en is ze druk bezig om haar eigen bedrijf op te bouwen.


YouTube kanaal
Maureen heeft ook een eigen YouTube kanaal: Maureen Kolhoff, waar ze regelmatig time-lapse video’s op plaatst. Het kanaal bevat circa 100 video’s, waar je een kunstwerk in een paar minuten ziet ontstaan. Maureen is het kanaal 5 jaar geleden begonnen, omdat ze zelf heel veel leerde door naar andere kunstenaars te kijken en nu hoopt ze met haar kanaal anderen te kunnen inspireren om creatief bezig te zijn.

Website: www.maureenkolhoff.com Instagram: maureen_kolhoff_art

Artquake
Maureen zit in de kerngroep van Artquake; een beweging van jonge, nieuwe cultuurmakers uit West-Friesland. De kerngroep vergadert elke donderdagavond om hun droom ‘Villa Artquake’ te realiseren; een veilige plek waar creatieve jongeren elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen inspireren, samen kunst kunnen creëren, van elkaar kunnen leren, waar ze gehoord worden, waar jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen en waar ze hun eigen gang kunnen gaan op creatief gebied.

Cultuurcoach Mado vroeg aan Maureen waarom deelnemen aan Artquake volgens haar zo belangrijk is: “Artquake is een plek waar jongeren bij elkaar komen en creatief bezig zijn. Het mooie ervan is dat alle ‘genres’ door elkaar lopen. Vaak wordt hier onderscheid in gemaakt en ontmoeten verschillende genres elkaar niet of nauwelijks. Terwijl dit juist mooie samenwerkingsverbanden kan opleveren. Artquake is ook een plek waar jongeren niet bang hoeven te zijn om negatief beoordeeld of uitgelachen te worden. Hier accepteren we hoe iedereen is, iedereen kan zichzelf zijn en doen wat hij of zij het allerleukste vindt; kunst maken/creatief bezig zijn. Een mooie springplank, om anderen te ontmoeten, jezelf te laten zien en te netwerken. Instagram en Facebook: artquake.westfriesland