SCHAGEN - Boeken over vrienden staan centraal tijdens de Kinderboekenweek, want dit jaar is het thema: Vriendschap. KopGroep Bibliotheken heeft veel boeken voor kinderen die nieuwe vrienden willen maken. Van 3 tot en met 14 oktober is er in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn van alles te beleven. Woensdagmiddag 3 oktober staat het beroemde prentenboek ‘Samen kunnen we alles!' van Ingrid Schubert op het programma. Om 15.00 uur wordt er voorgelezen met het vertelkastje en daarna kunnen de kinderen kleuren.

Een week later, op woensdagmiddag 10 oktober, is er een leuke ‘doemiddag’ in de bieb. De kinderen gaan knutselen en er zijn diverse spelletjes die je samen kunt doen. De middag begint in beide bibliotheken om 15.00 uur en is gratis te bezoeken.

Voorlezen is belangrijk
Het draait om boeken, verhalen en voorlezen tijdens de Kinderboekenweek. Voor kinderen is voorlezen en zelf boekjes lezen belangrijk. Zo leren ze veel woorden en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Een half uurtje per dag maakt al verschil.

Bibliotheek Tuitjenhorn, Oostwal 6, telefoon (0226) 392005. Bibliotheek Schagen, Torenstraat 1a, telefoon (0224) 213975. Meer informatie: www.kopgroepbibliotheken.nl