SCHAGEN - Tijdens de zomervakantie wordt er elke woensdagmiddag XL voorgelezen om 15.00 uur in de bibliotheken van Tuitjenhorn en Schagen. Het gaat om 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Kinderen kunnen deze middagen luisteren naar een mooi verhaal en daarna knutselen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


En op woensdag 7 augustus is er een speciale voorlezer in bibliotheek Schagen: dan komt namelijk de Schagense schrijver en illustrator Hans Koerts voorlezen uit zijn eigen kinderboeken: Het circus komt naar de stad en Niemand weet dat ik een vlinder ben. Na afloop mogen de kinderen zelf een mooie vlinder kleuren en uitknippen! Hans tekent en schildert de platen voor zijn boeken zelf, bij de verhalen heeft hij hulp van schrijver Maurits van Huijstee. Het zijn vrolijke en rijk geïllustreerde boeken voor kinderen vanaf 3 jaar.
Het schilderen en tekenen van Hans is begonnen met geboortetegels en schilderijtjes. Daarna heeft hij schilderles genomen en uiteindelijk zijn eerste boekje zelf uitgegeven in een oplage van vier stuks. Die waren bedoeld voor zijn kleinkinderen. Maar in zijn hoofd had hij nog vele ideeën en zo kwam hij ertoe om 'echte boeken' uit te geven.