CALLANTSOOG - Bij de start van de Nationale Vogelweek staan de vrijwilligers en gidsen van Landschap Noord-Holland deze eerste zaterdag in mei bij de Zandpolder, ten noorden van Callantsoog, om je alles over het gebied en de vogels te vertellen.

Tussen de Duinweg bij Strandslag 9 van Callantsoog en de Voorweg van Abbestede is een bollenland afgegraven tot onder het maaiveld. Het is een soort plassengebiedje met lage kaden rondom allerlei ondiepten.
Dit terrein wordt de Zandpolder genoemd. Zo dicht bij zee is het water brak en dat levert een ideaal broedgebied voor bijvoorbeeld kluten en pleviertjes op. Zelfs bontbekplevieren kunnen hier broeden.

Bij de start van de vogelweek bekijk je wat er allemaal aan vogels, en hopelijk broedend, te zien is in dit gebied. Afhankelijk van de locaties van de vogels worden telescopen geplaats (waarschijnlijk langs de Mineweg).
Er zijn verrekijkers beschikbaar, maar je eigen kijker meenemen is nog handiger.

Zaterdag 6 mei staan vrijwilligers en gidsen van 11.00 tot 15.00 uur voor je klaar met een promotiewagen nabij Vakantieboerderij Karnemelkplaats.
Zij vertellen je graag over de natuurgebieden en activiteiten in de Noordkop, maar helpen je ook de diverse vogels te spotten.

De omgeving leent zich uitstekend voor een (extra) wandeling of een fietstocht!

Zie voor verdere informatie: www.gaatumee.nl