SINT-MAARTENSZEE - Wandel mee door het Wildrijk op zaterdag 5 oktober om 19.30 uur en ga op zoek naar vleermuizen. Vleermuizen spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en overdag zie je ze eigenlijk nooit.

Het wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes.

De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied. Met een zogenaamde batdetector en een lamp om de vleermuizen te kunnen laten zien, neemt de gids je, tijdens deze excursie in het schemerdonker, mee het bos in. Met de batdetector kunnen we het geluid dat vleermuizen uitzenden hoorbaar maken. Omdat iedere soort een eigen geluid maakt kunnen we erachter komen welke soorten hier rondvliegen. Deze excursie is ook erg leuk voor kinderen!

Wanneer: zaterdag 5 oktober 2019 van 19.30 tot 21.00 uur.
Vertrekpunt: Werkschuur Landschap Noord-Holland, ingang tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg, Sint Maartenszee.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Donateurs € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl.