DEN HELDER - Veel mensen zullen deze zomer nog geen verre reizen maken. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken online lezingen over een aantal interessante steden. Dinsdag 6 juli staat de Amerikaanse metropool New York op het programma, 11 augustus de Turkse Hoofdstad Istanbul en 7 september Athene. Steden die bijzonder zijn vanwege hun culturele schatten, prachtige architectuur en historische rijkdom. De deelnemers worden tijdens deze virtuele kunstreis rondgeleid door Krysztof Dobrowolksi-Onclin van Bureau Boeiend.

Bruisende metropool
Op dinsdagavond 6 juli neemt de enthousiaste kunsthistoricus het publiek virtueel mee naar de andere kant van de oceaan. Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten al decennia lang de toon. In de lezing staat de culturele geschiedenis van de diverse stad centraal. Aan de hand van een historisch overzicht van de ontwikkeling van Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad komen alle architectuurstijlen aan bod: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, het prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl