DIRKSHORN - Landbouwmechanisatie- en intern transportbedrijf Van der Sluis uit Dirkshorn is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Holland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Van der Sluis zijn ook Witte Constructie uit Schoorl en Habbeké Shipyard uit Hoorn genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Noordwest op 6 oktober.


"We zijn eigenlijk altijd bezig met opleiden", zegt Martin Dikken, bedrijfsleider bij landbouwmechanisatie- en intern transportbedrijf Van der Sluis, dat ook nog vestigingen heeft in Anna Paulowna, Zwaagdijk-Oost, De Goorn en Lisse. "Zo werken we aan een steeds hoger niveau binnen ons bedrijf. Dat is goed voor Van der Sluis, maar zeker ook voor het zelfvertrouwen van de medewerkers. Die zie je stap na stap maken, dat is geweldig om te zien."

Vakjury

De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.