PETTEN/CALLANTSOOG - De uurwerken van de kerktorens in Petten en Callantsoog zijn gereviseerd. In februari werden de klokken met behulp van een hoogwerker gedemonteerd. Op dinsdag 4 april worden de klokken terug geplaatst, eveneens met een telekraan.

De restauratie heeft zeven weken geduurd. De terugplaatsing gebeurt eerst bij de kerktoren van Petten. Naar verwachting gaat ’s middags de telekraan naar Callantsoog en wordt daar de klok teruggeplaatst. Beide dorpsraden zijn hierover reeds geïnformeerd.

Petten

Het uurwerk, carillon en de torenhaan van de toren in Petten waren aan een restauratie toe. De klok sloeg de uren niet meer. De firma Eijsbouts voerde de restauratie uit. De onderdelen werden gedemonteerd en afgevoerd naar de werkplaats van Eijsbouts. Nu komt de klok gerestaureerd terug. Dus is de klok nog voor het zomerseizoen weer in orde. Evenals de torenhaan en het carillon.

Callantsoog

Het uurwerk van de kerktoren in Callantsoog was in slechte staat. Daarom stond ook hier een restauratie gepland. De revisie van deze klok vond ook in de eigen werkplaats van Eijsbouts plaats. Gedurende zeven weken zaten ook de inwoners van Callantsoog zonder kerkklok. Nu de klok weer wordt geplaatst, hebben ook hier inwoners en zomergasten hun klok weer terug.