SCHAGEN - Twee nieuwe toeristische overstappunten (TOP’s) in Schagen en Dirkshorn staan klaar voor gebruik. Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van de gemeente Schagen deze TOP’s mogen realiseren.

Een TOP is een opvallende zuil met op elke zijde informatie over wandel- fiets- en vaarmogelijkheden in de omgeving. Ook staan er bezienswaardigheden, locaties voor bootverhuur en horeca op vermeld. De TOP’s aan de Veersloot in Dirkshorn en tegenover het NS-station in Schagen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Een perfect startpunt voor een dagje uit.

Recreatie Noord-Holland heeft in totaal vierenvijftig TOP’s gerealiseerd, verspreid over de provincie Noord-Holland. In de gemeente Schagen is in 2017 al een eerste zuil geplaatst bij Sint Maartenszee, waarmee inwoners en bezoekers worden voorzien van toeristische informatie over de regio.

De provincie Noord-Holland en gemeenten subsidiëren de realisatie van de TOP’s. Meer informatie over de TOP’s is te vinden op www.natuurwegwijzer.nl/tops

Méér Recreatie Noord-Holland op www.recreatienoordholland.nl