'T VELD - Een spontaan vrienden koppeltje had zelf iets ludieks bedacht om de Pinksterkermis nog een wat fleur te geven. Zonder er ruchtbaarheid aan te geven reden de mannen enkele ronden over het parcours waar anders onder grote belangstelling de wielerwedstrijden in 't Veld op 2e Pinksterdag werden verreden.


Met een motor van De Bruijne Bouw voorop werden toch nog heel wat Veldtemers naar buiten gelokt. Net voordat het terras bij Café De Vriendschap na al die coronaweken weer open mocht werd er afgesprint door de Sportieve Wielervrienden uit de dorpen.

Hoewel alle deelnemers van te voren op corona waren getest kwam Pim Bruin als eerste over de finish, op anderhalve meter werd Bas Jaspers verrassend tweede en Sam Burger ook op anderhalve meter als derde.

Op een geïmproviseerde jury wagen van Kruijer Bloembollen uit 't Veld werden deze helden gehuldigd en zoals altijd ook in een oldtimer van Castricum uit Winkel voor hun spontane actie beloond en waar inmiddels behoorlijk wat inwoners getuige mochten zijn.