TUITJENHORN - Henriëtte Westrik (Schagen) en Ingrid Rentenaar (Alkmaar) exposeren tot 24 april met hun werk in de bibliotheek van Tuitjenhorn. Aan de muren van de bibliotheek hangen Westriks schilderijen en in de vitrines is onder andere een deel van Rentenaars 100-vazen project te bewonderen.

Henriëtte Westrik


Westrik liet zich inspireren door de wateren van onze mooie provincie. De hang naar alles wat met water te maken heeft, verwerkt ze in sfeervolle werken met schepen, luchten, havens en hun weerspiegelingen in een realistische stijl. Kenmerkend is haar vereenvoudiging en kleurgebruik. De getoonde werken zijn een brede afspiegeling van haar schilderijen van de laatste jaren.

Ingrid Rentenaar

Rentenaar is maker en onderzoeker en werkt sinds een paar jaar met klei. In de bibliotheek exposeert zij een deel van haar 100-vazen-project en nieuw werk in het thema ‘ritme en herhaling’. Hierbij heeft zij zich laten inspireren door een fragment uit ‘Wateraap’, een boek van Mariken Heitman. ‘… Een zich repeterende beweging van stukjes van hetzelfde, zoals in de natuur,… een oneindige hoeveelheid details die zich almaar herhaalden, tot in het oneindige…’.

De exposities zijn gratis te bekijken tijdens de openingstijden. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.