TUITJENHORN - In de bieb in Tuitjenhorn zijn tot en met 24 juli de mystieke werken van Virgilio Bruins te zien. Hij schildert met acrylverf op kaftpapier in dunne lagen. Op deze manier ontstaat er een doorschijnend effect. Dit sluit goed aan bij de ideeën die hij heeft over een kunstwerk: die zijn eerst ook nogal vaag, maar worden duidelijker met iedere penseelstreek.


De 34 jarige kunstenaar uit Tuitjenhorn put voornamelijk uit zijn eigen mystieke ervaringen, de werken van Austin Osman Spare en Aleister Crowley, Egyptische en Keltische mythologische verhalen, de esoterische leer en occulte geschiedenis.

In het verleden heeft Virgilio een kunstopleiding gedaan in Haarlem, op die manier heeft hij een goede schilder- en tekentechnische basis kunnen ontwikkelen. Verder heeft hij bij Koel310 in Alkmaar al diverse keren in groepsverband en solo geëxposeerd.

De werken zijn te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Oostwal 6 in Tuitjenhorn. Zie voor meer informatie: www.kopgroepbibliotheken.nl