SCHAGEN - Team Sportservice Schagen geeft aan alle cliënten van Voedselbank Kop van Noord vier gratis sportlessen weg. Met een waardebon uit het voedselpakket voor de Kerstperiode kunnen zij zich inschrijven voor een sport naar keuze. Team Sportservice hoopt hiermee nog meer mensen in beweging te krijgen.

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten. Als je lid wordt van een sportvereniging of je wilt naar de sportschool kost dat nu eenmaal geld. Als je moeilijk rond komt wordt op sporten vaak bezuinigd. Rina Blondeau van Team Sportservice Schagen: “Wij willen iedereen het plezier en de voldoening laten ervaren van beweging. Daarom besloten we met de Kerst iets te doen voor de mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is.” Cliënten van de Voedselbank krijgen vier gratis lessen van een sportvereniging die meedoet aan het JouwSportProject.

JouwSportProjec
tHet JouwSportProject is een leuke en vrijblijvende manier om vier weken lang een sport uit te proberen. Dit kan bij veel verschillende sportclubs. Iedereen kan meedoen, het kost € 5,50. Met deze waardebon is het gratis voor elk lid van een huishouden dat een voedselpakket krijgt. Rina Blondeau van Team Sportservice Schagen: “Op deze manier kunnen de mensen die het financieel minder hebben ook een sport uitproberen om te kijken of het bij ze past.”

Tegemoetkoming in de kosten
En als de vier lessen zo goed zijn bevallen dat men meer zou willen sporten? Rina Blondeau: “Er zijn verschillende regelingen die een tegemoetkoming in de kosten bieden voor mensen die sporten anders niet kunnen betalen. Zo wordt een leuke sport wel betaalbaar.” De cliënten van de Voedselbank zijn met de waardebon ook geïnformeerd over deze regelingen.

Meer informatie
Voor meer informatie over JouwSportProject kun je kijken op jouw.teamsportservice.nl/schagen. Klik op de button JouwSportProject. U kunt contact opnemen met Rina Blondeau van Team Sportservice Schagen via 0224 – 21 47 74 of rblondeau@teamsportservice.nl. Voor meer informatie over de Voedselbank Kop van Noord kijkt u op www.voedselbankkopvannoord.nl.