DEN HELDER - Team Sportservice geeft de zomer van 2021 een positieve en sportieve boost. Met de promotiecampagne ZomerBoost zorgen sportaanbieders dat er leven is op de sportvelden en in de accommodaties. Alle sportaanbieders kunnen meedoen aan de campagne. “Ze kunnen bijvoorbeeld een clinic of proeftraining geven, een sportdag organiseren of een andere leuke activiteit verzinnen”, noemt Nanda Timmerman van Team Sportservice als voorbeeld. Om aanbieders de mogelijkheden te laten zien, is er woensdag 21 april een gratis digitale bijeenkomst.

Eigenlijk is het heel simpel, stelt verenigingsadviseur Nanda Timmerman: “De vereniging of sportorganisatie zet het aanbod zelf op onze aanmeldsite en wij zorgen voor de ondersteuning met onder andere webinars, communicatiemiddelen en een promotiecampagne.”

Sociaal leven
Zoals het er nu naar uitziet keren we in de zomermaanden steeds meer terug naar het oude normaal. Het perfecte moment voor veel Nederlanders om iets te doen aan een fitter lichaam en hun sociale leven weer uit te breiden. Lydia van Noord is buurtsportcoach verenigingen in Den Helder: “Daarbij weten we dat veel Nederlanders van plan zijn om hun vakantie in eigen land door te brengen. Daar kun je als sportaanbieder dus prima op inhaken. De zomermaanden zijn daarom het perfecte moment om je club open te stellen.”

Nieuwe leden vinden
“Want”, tipt Lydia van Noord, “je kunt op deze manier nieuwe leden vinden door iets nieuw aan te bieden. Maak ze maar nieuwsgierig naar wat jouw club nu eigenlijk allemaal doet. En hoe leuk jouw aanbod is. Voor huidige leden en wie weet hou je er nog wat nieuwe leden aan over.”

Alle aanbod op platform
De sportaanbieder bedenkt zelf het speciale zomeraanbod en werkt de plannen ook uit. Nanda Timmerman: “Je kunt kiezen voor aanbod voor een bestaande doelgroep, maar ZomerBoost is de uitgelezen manier om eens nieuw aanbod voor een nieuwe doelgroep uit te proberen.”

De ZomerBoost-campagne loopt van 21 juni tot eind augustus. Binnen die tijd kan de aanbieder zijn of haar activiteiten op het regionale platform Noord-Holland Actief zetten.

Ondersteuning en budget
Natuurlijk staat de sportaanbieder er niet alleen voor. “Wij ondersteunen met webinars, die we gratis aanbieden vanuit de lokale Sportakkoorden. We bieden communicatiemateriaal dat elke vereniging of club kan aanpassen naar het eigen aanbod. En we zijn er om te helpen wanneer je vragen hebt. In bepaalde gevallen is het mogelijk om uitvoeringsbudget aan te vragen. Ga daarvoor naar de lokale ZomerBoost-pagina en kijk of dat ook voor jouw gemeente geldt.”

Grootschalige promotiecampagne
Om ZomerBoost goed bij de inwoner op het netvlies te krijgen, zorgt Team Sportservice voor een grootschalige promotiecampagne. Iedere inwoner weet zo dat er deze zomer gesport kan worden. Waar en wanneer.

Online informatiebijeenkomst
Aanmelden voor de digitale informatiebijeenkomst kan via de lokale websites van Team Sportservice (Schagen en Hollands Kroon) en deze link (Den Helder). Meer weten? Neem voor Den Helder contact op met Lydia van Noord lvannoord@teamsportservice.nl of voor Schagen en Hollands Kroon met Nanda Timmerman: ntimmerman@teamsportservice.nl. Op YouTube staat een korte film waarin kort uitgelegd wordt wat de ZomerBoost inhoudt.