SCHAGEN - Ouders die naast hun werk thuis ook de kinderen nog bezig moeten houden. Van wie verwacht wordt dat ze hun kroost wat bijbrengen in vakken als rekenen en taal. Maar die bovendien allerlei oefeningen of beweegmomenten in moeten plannen. Nog niet zo eenvoudig. Daarom hebben de bewegingsconsulenten van Team Sportservice gemeend ze een handje op weg te helpen. Middels het programma ‘Thuis in beweging’. Niet alleen de basisscholen waar de consulenten als gymleraar aan verbonden zijn, maar iedereen die dat wil, kan gebruikmaken van het uitdagende en leuke project.


Bewegingsconsulent Freek de Kort: ”Scholen hebben een leerprogramma voor thuis opgesteld en proberen de kinderen die wel naar school toe komen van leerstof te voorzien. Maar hoe zit het nu met de gymlessen? Want die gaan niet door. Maar het is wel belangrijk om te blijven bewegen. Voor de een is dat vanzelfsprekender dan voor de ander. Daarom hebben we een beweegprogramma gemaakt. Voor kinderen én hun ouders of opa’s en oma’s.”

Frisser en geconcentreerder aan het werk
De beweegspelletjes zijn eenvoudig en leuk om te doen. Denk aan jongleren met een set sokken of heen en weer rennen om stapels te maken van boeken. Collega Remy Kluvers: “Bewegen is niet alleen goed voor je lijf, het is ook de ideale onderbreking tijdens leren of werken. Je maakt je hoofd weer even leeg en kunt daarna veel frisser en geconcentreerder aan het werk.”

Drie niveaus
Elke week zorgen de bewegingsconsulenten voor een programma, met elke dag een nieuwe beweegvorm. De eerste week is begonnen. Op maandag start een nieuwe uitdaging. Zo ontstaat een veelzijdig programma dat je eventueel kunt herhalen. "We werken met meerdere niveaus, allemaal vrij eenvoudig, zodat iedereen mee kan doen en toch een uitdaging heeft", belooft Remy.

Wekelijkse challenge
“Daarnaast dagen we de kinderen en (groot)ouders uit om mee te doen in de wekelijkse challenge", aldus Freek de Kort. "Dit is een opdracht waarin wij vragen om een opdracht zo lang, mooi of stoer mogelijk uit te voeren. Dat kunnen de deelnemers dan weer delen via sociale media. Niet verplicht, wel leuk. De hashtag die we gebruiken is #blijfbewegen of #teamsportservicethuisinbeweging”, vult bewegingsconsulent Remy aan.

‘Thuis in beweging’ is te zien op het YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCbr90JOwjYHFdOqk3gG2IWw