'T VELD - Er was bij deze provinciale verkiezingen taart voor de leden van het stembureau In Maria Mater in ’t Veld. De inwoners mogen nu voor het eerst in het bestaan, in MARIA MATER stemmen waar velen zich al jaren voor hebben ingezet. De bewoners hoeven nu niet meer lopend en/of kruipend naar het dorpshuis, of iemand te vragen om te gaan stemmen.

Werden in “BUUR” gemeente Schagen de jarige stemmers getrakteerd op een taartje, vond een jarige inwoner uit de gemeente Hollands Kroon dat ook een bijzonder goed idee.
De rollen werden daarom omgedraaid en de leden van het stembureau Maria Mater in Hollands Kroon werden zelf verrast met een taart.

Reden voor deze ludieke actie, de inzet en de wens om het ook voor de ouderen uit deze omtrek aantrekkelijk te maken om hun stem uitte brengen was eindelijk bewaarheid.
Om 10 uur was er al door 130 inwoners gestemd en om 12.30 uur 335, ongeveer gelijk aan andere verkiezingen.

Waarschijnlijk is deze meevallende opkomst vooral te danken om de roep voor een treinstation bij Zijdewind en de verdubbeling van het spoor Schagen – Den Helder.
De hoop is gevestigd op Statenleden uit de Noordkop, die weten als geen ander hoe het met het openbaar gesteld is, en er steeds muur bussen verdwijnen met alle gevolgen van dien.

Tot vanavond 21.00 uur is het stem bureau in Maria Mater geopend en zal blijken of er een kans is dat het openbaarvervoer beter kan worden geregeld door de inbreng van Statenleden uit de Noordkop.