SCHAGEN - Zaterdag 23 & koopzondag 24 april staat het centrum van Schagen helemaal in het teken van bloemen onder de noemer “Schagen Bloemenstad”. Tulpen en bloemen zijn op allerlei manieren terug te zien in het centrum. Er zijn activiteiten voor kinderen in de KlusKeet in het Makado. Winkelend publiek wordt gastvrij ontvangen door bloemenmeisjes en er is live muziek.

Activiteiten

Vermaak in bloemenstijl
Tijdens de koopzondag 24 april zijn winkels in het Makado en in de winkelstraten open tussen 12-17 uur. Bloemenmeisjes verwelkomen bezoekers met een bloemenattentie. Steltlopers in bloemenstijl vermaken het winkelend publiek. De Flagolettes maken live muziek en bewegen zich door het centrum. Dansschool Rebounce verrast het winkelend publiek met flashmobs en dansoptredens op verschillende locaties!

Kinderactiviteiten
Voor de kleintjes is er van alles te doen in de KlusKeet in het Makado: schminken, kleuren knutselworkshops maken of een twinkeltattoo zetten. Dit allemaal in het teken van de bloem. Ook ligt er een mooie Schagen Bloemenstad kleurplaat klaar voor ieder kind, getekend door Schagenaar Paul Stoel. Tulpenmascotte Tilly Tulp komt langs voor een heuse meet & greet met de kinderen. Tussen 12.00-16.00 uur is zij aanwezig in de KlusKeet.

Prijzen & tulpen
Op het Makadoplein maken shoppers kans op toffe prijzen bij het “Rad van Fortuin”! Test je geluk en geef een slinger aan het rad. Diverse winkeliers reiken bossen tulpen uit aan hun klanten.

Flower Power SelfieSpot
Op het Makado Middenplein staat de Flower Power Selfie Spot, waar je met je shop maatje de leukste foto’s kan maken.

Inspiratie
Op het terras van De Posthoorn inspireert Nicole Rodenburg van Bloem Diezijn de bezoekers met bloemen. Vanuit een vrolijk busje vertoont ze haar bloemschikkunsten en laat ze onder meer zien hoe je een plukboeket mooi in een vaas schikt. Zaterdag en zondag tussen 12 – 16 uur.

Kop van Noord-Holland: grootste aaneengesloten bloembollengebied

Het thema Schagen Bloemenstad is niet zomaar gekozen; vanuit de hele wereld komen mensen naar de Kop van Noord-Holland om de bloemenvelden te bewonderen. Vanaf ongeveer half maart tot half mei staan de velden in bloei. De regio verandert in een grote bloemenzee. Na de krokussen, narcissen en hyacinten volgen de tulpen. Afhankelijk van het weer bloeien de tulpen van half april tot begin mei. Schagen ligt midden in het bollengebied en is de perfecte uitvalsbasis om de kleurenpracht te zien. Bezoekers van verder weg kunnen blijven slapen met het speciale “Schagen Bloemenstad-hotelarrangement" van Slot Hotel Schagen. Naast de overnachting met ontbijt ontvangen de gasten een bloemenattentie op de hotelkamer en zijn er 2 fietsen om een mooie tocht langs de bloemenvelden te maken.

Schagen Marktstad Schagen Bloemenstad is een initiatief van Schagen Marktstad ondernemers. Informatie is te vinden op www.schagenmarktstad.nl.