SCHAGEN - In opdracht van de provincie vervangt aannemer WaakSaam tussen 9 september 20.00 uur en 2 oktober de dekplanken van de Stolperbasculebrug aan de N248 in Schagen.

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot de geplande vervanging van de brug in 2024.

De brug is tijdens deze periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor scheepvaart is alleen onderdoorvaart mogelijk (maximale hoogte 4,5 meter). (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. De werkzaamheden zijn noodzakelijk, zodat iedereen de brug kan blijven gebruiken tot de geplande vervanging van de brug.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug en volgt hiervoor de N9, N99 en N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug via de N9, N504 en N245. Verkeer vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.

(Vakantie)verkeer vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 opgevangen en via de Kooybrug geleid. Klik hier voor de omleidingsroute(s).

Openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen de brug te voet oversteken. Daar staat een bus klaar om hen verder te vervoeren. Ook voor nood- en hulpdiensten is de brug afgesloten.

Vervanging Stolperbasculebrug

De Stolpersbasculebrug wordt vervangen. Tot de nieuwe brug is gebouwd, zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Kijk voor meer informatie op de pagina van de Stolperbasculebrug.