SCHAGEN - In opdracht van de provincie voert aannemer WaakSaam tussen 30 mei 6.00 en 20 juni 6.00 uur werkzaamheden uit aan de Stolperbasculebrug aan de N248 in Schagen. Het gaat om onderhoudswerk aan de draaiende delen.


De brug is tijdens deze periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor scheepvaart is alleen onderdoorvaart mogelijk (maximale hoogte 4,5 meter). (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. De werkzaamheden zijn noodzakelijk, zodat iedereen de brug kan blijven gebruiken tot de geplande vervanging van de brug in 2023 en 2024.

Brug open tijdens Pinksterweekend

Tijdens het Pinksterweekend is de brug wel open voor al het verkeer, omdat er dan veel (recreatie)verkeer wordt verwacht. De brug is open van vrijdag 3 juni 17.00 uur tot dinsdag 7 juni 7.00 uur.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug en volgt hiervoor de N9, N99 en N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug via de N9, N504 en N245. Verkeer vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.
(Vakantie)verkeer vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 afgevangen en via de Kooybrug geleid.

Openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen de brug te voet oversteken. Daar staat een bus klaar om hen verder te vervoeren. De nood- en hulpdiensten kunnen de brug blijven gebruiken.

Werk aan het brugdek in september

Ook het brugdek van de Stolperbasculebrug heeft onderhoud nodig. In overleg met verschillende betrokken partijen is besloten om deze werkzaamheden in september uit te voeren. Op deze manier wordt er de komende periode zoveel mogelijk rekening gehouden met het oogst-, recreatie- en vaarseizoen.

Van 9 september tot en met 2 oktober 2022 voert WaakSaam de werkzaamheden aan het brugdek uit. De brug is dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en is alleen onderdoorvaart mogelijk.

Vervanging Stolperbasculebrug in 2023/2024

De Stolpersbasculebrug wordt vervangen in 2023/2024. Tot de nieuwe brug is gebouwd, zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug.