SCHAGEN Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Daarom biedt Stichting Gezond Natuur Wandelen elke week op vaste tijden en plekken wandelingen aan in de natuur of het groen in de stad. Een wandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Deelname kost niets, aanmelden is niet nodig. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie of thee te drinken. In Schagen is elke 1ste en 3de woensdag van de maand om 11 uur een Gezonde Natuur Wandeling vanuit Beheerstichting Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. Een overzicht van alle wandelingen is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Wandelbegeleiders gezocht

De wandelingen zijn speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en dat graag samen met anderen willen doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg wat over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk.

Gezond Natuur Wandelen Schagen is op zoek naar mensen die het leuk vinden om de wandelgroep af en toe te begeleiden. Alle vrijwilligers krijgen een wandelbegeleiders- en EHBO-cursus aangeboden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via:

contact@gezondnatuurwandelen.nl.

Gezond Natuur Wandelen is mede mogelijk gemaakt door de Provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant, Fonds Nuts Ohra, de provinciale landschappen en lokale partners.