SCHAGEN - De provincie Noord-Holland voert vanaf 28 februari 2022 werkzaamheden uit aan de provinciale weg N248 (kruising Kanaalweg/Wadweg) in de gemeente Schagen.


De kruising krijgt drempels en de snelheid op de kruising wordt verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur.

Maatregelen moeten kruising veiliger maken

De kruising van de Wadweg en de N248 wordt aangepakt omdat inwoners de kruising als onveilig ervaren. Ook zijn er in het recente verleden meerdere dodelijke ongelukken met fietsers geweest. In het afgelopen jaar heeft provincie Noord-Holland samen met een groep betrokken inwoners een plan opgesteld dat het kruispunt van de N248 en de Wadweg veiliger moet maken. De kruising krijgt drempels en de snelheid wordt verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. De provincie streeft naar nul dodelijke ongelukken per jaar. Het aanpakken van onveilige kruisingen hoort daarbij. Ook het verderop gelegen kruispunt bij Kolhorn met de Waardpolderhoofdweg wordt later dit jaar aangepakt.

Planning en omleidingsroutes

Aannemer WaakSaam voert het werk aan het kruispunt uit. De werkzaamheden starten op maandag 28 februari 7.00 uur en zijn gereed op vrijdag 4 maart 16.00 uur. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt het deel van de N248 tussen hectometerpaal 6.6 en 7.2 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsverkeer is er geen stremming. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer loopt via de N241 en N242. Klik hier voor de omleidingsroute.

Kolhorn is vanuit Middenmeer via de N248 bereikbaar. Vanuit Schagen is Kolhorn bereikbaar via de Westfriesedijk.

Bestemmingsverkeer

Aanwonenden en overig bestemmingsverkeer kunnen geen gebruik maken van de kruising en volgen de omleidingsborden op locatie. Spoedritten van de nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang via het werkgebied.

Meer informatie

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.