SCHAGEN - De vrijwilligers van Landschap Noord-Holland (Wildrijk) staan zondag 17 oktober van 11.00 tot 16.00 uur klaar om liefhebbers van jong tot oud, te ontvangen in het prachtige Wildrijkbos. Langs de route staan gidsen die korte verhaaltjes vertellen. Ze wijzen je op bijzondere paddenstoelen, planten en dieren waar je zomaar aan voorbij zou lopen en vertellen iets over de ontstaansgeschiedenis van dit bos. Voor het kleine grut is een leuke kabouterroute uitgezet. Maar ook voor oudere kinderen is het een hele leuke plek om kennis te maken met de natuur.

Het Wildrijk is bekend vanwege de vele duizenden boshyacinten die in het voorjaar voor een paarsblauw tapijt zorgen. In het najaar zijn juist de paddenstoelen dominant. Talrijke vogels vinden hier hun rust en ook vleermuizen kunnen hier goed toeven. Zij hebben hun winterverblijf in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog en in speciaal voor hen opgemaakte kasten aan de bomen. De vijver is misschien wel het meest romantische plekje van het Wildrijk, daar loopt de route ook langs.

Elke 15 minuten start een groepje met de wandeling van ongeveer een uur. Er is eenrichtingsverkeer in het bos en om 1,5 meter te waarborgen is de groepsgrootte niet groter dan 10 personen. Het Wildrijk is goed bereikbaar met de fiets en auto.

Ga je mee?
Wanneer: zondag 17 oktober van 11.00 tot 16.00 uur, de laatste wandeling start om 15.00 uur.
Waar: entree Wildrijk, Zeeweg (aan het fietspad, links tegenover het parkeerterrein), Sint Maartenszee
Kosten: de wandeling is gratis, aanmelden is verplicht via www.gaatumee.nl