SCHAGEN Groep 8 van basisschool St. Barbara uit Tuitjenhorn heeft de touwtjespring challenge gewonnen. Deze uitdaging, waarbij het de bedoeling is om met zoveel mogelijk kinderen achter elkaar door een touw te springen, is georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek door Team Sportservice Schagen. De prijs is 8 november uitgereikt.

Maar liefst 55 keer sprongen ze achter elkaar onder het touw door. Daarmee wonnen zij de eerste prijs: Een abonnement op de Sport- en Spel uitleen van een half jaar en een maand lang gebruik van een goed gevulde beweegkist.

Oorkonde
Groep 8 was verrast toen hun gymjuf Esther de Vries de klas binnenkwam samen met haar collega Ciska Bosma om de klas te vertellen dat ze de touwtjespring challenge hadden gewonnen. Eerst kregen ze een mooie oorkonde. De kinderen waren vooral geïnteresseerd in de grote kist die de dames bij zich hadden. Leerling Sanne Prisma mocht de kist uitpakken. Er kwam heel veel materiaal uit waarmee de kinderen lekker kunnen bewegen op het schoolplein. Ook kan de school nu een half jaar lang beweegmateriaal lenen uit de Sport en Spel uitleen van Team Sportservice Schagen. Esther de Vries: “Dat is heel erg leuk voor de gymlessen, maar ook voor activiteiten die de school organiseert!”

Tweede prijs
Openbare basisschool De Kei, uit Hippolytushoef, werd een week eerder al verrast met een prijs. Zij hebben de creativiteitsprijs gewonnen. Het touwtjespringen is enorm gaan leven op deze school. En dat is te zien in een prachtig filmpje dat zij hebben gemaakt. Directeur Rogier van Dijk: “Alle groepen, jongens én meisjes zijn aan het springen op deze school. Het touwtjespringen is hier zo populair geworden dat we touwtjes bij hebben moeten kopen. En nog kwamen we te kort!” Team Sportservice Schagen verraste deze school met een hele grote rol springtouw, waar de kinderen allemaal een stuk van af mochten knippen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, tel: 0224-214774 of mail: schagen@teamsportservice.nl