SCHAGEN - Jeu de boules vereniging PON organiseerde afgelopen zondag , na twee jaar weer het Spek en bonen toernooi.

Zondag morgen 10.00 uur moesten de eerste ballen gegooid worden maar de weergoden waren de spelers niet gezind en werd er iets later gestart,d it kwam goed uit want de twee teams van Texel waren iets verlaat door een afgesloten brug.

Toen de twintig teams (in de leeftijd van 12 tot 82) van start gingen werd er met tussen pose (hoosbuien) 2 wedstrijden gespeeld. Waarna de betere in poule A en de minder betere in Poule B werden verdeeld.

Ondanks het weer was de sfeer goed en werden alle wedstrijden gespeeld, en na een natte koude dag kon de wedstrijdleider terug zien op een geslaagde dag en de prijzen verdelen. De prijzen bestonden uit zoals het toernooi al verraden bruine bonen, spek, uitjes en augurken.

In poule A haalde Cor en Annelies Vries (pon) de eerste prijs, de tweede prijs was voor Iwan en Irene Gard (La Boule) en derde werden Erik v/d Sluis en Annemiek Boerdijk (Le Milles), Poule B werd gewonnen door Elly Bakker en Boukje Stammes (Onderhands), gevolgd door Jean Jouby en Auke de Boer (pon) derde werden Gerrit Hendrikse met kleindochter Sanne (pon).

Koud maar voldaan trokken alle deelnemers met een blik bonen naar huis om door te warmen, en weer uitkijkend naar het volgende toernooi in de zomer, waar het hele jaar voor geoefend word op dinsdag -en donderdagavond 19.15 uur en zaterdagmiddag 13.45 uur achter de Groeneweghal aan de Wilgenlaan 1G in Schagen. Was u in de zomer op de camping de topper, laat het ook eens bij ons zien, en kom eens langs.

Jeu de boules voor Jong en oud