Maandagavond 14 november 2016 om 19.30 uur begon in het strandpaviljoen in Sint Maartenszee een bijzondere avond. Wethouder Jan Steven van Dijk kwam langs bij de ondernemers en inwoners die zich daar verzameld hadden. Hij vertelde over het plan van aanpak om kwaliteit te geven aan de badplaats Sint Maartenszee.

De ondernemers mochten op hun beurt, samen met leden van de gemeenteraad, bepalen welke acties uit het plan van aanpak het eerst wordt uitgevoerd. De grootste prioriteit krijgt de verkeersveiligheid. Op 2 staat: Verleggen van het voetpad langs de Zeeweg; 3. Verlichting langs de Burg. Breebaartweg (tussen rotonde en de zee); 4. een eyecatcher bij het begin van Sint Maartenszee; 5. Duidelijkheid over initiatieven die al lopen; 6. Recreatieve wandel- en fietsroutes; 7. Camouflageduin (of beplanting met bomen); 8. Uitkijkpunt; 9. Elektrisch treintje van park Goudvis naar zee; 10. Aanlegplaatsen in het kanaal; 11. Parken revitaliseren. “We gaan ermee aan de slag”, zei projectleider Eef Franke. Wethouder Jan Steven van Dijk belooft: “Voor het volgende zomerseizoen moeten we een aantal zaken zichtbaar gerealiseerd hebben.”

Waarom aanvalsplan?

De eerste bijeenkomst in juni 2016 was het startpunt. Iedereen was het er over eens: Sint Maartenszee heeft een prachtig landschap, dat door bezoekers beter gezien kan worden dan nu. De rest van de zomer is gebruikt door betrokkenen om ideeën in te brengen over acties om Sint Maartenszee meer kwaliteit te geven. Die inbreng was goed, het heeft resultaat opgeleverd. Wethouder Jan Steven van Dijk liet op 14 november graag zien wat er is ingebracht en hoe dit wordt verwerkt in het plan van aanpak.

Tijdens de informatieve avond vertelden de projectleider en betrokken bedrijven en organisaties wat zij nu verder gaan doen.