SINT MAARTENSVLOTBRUG - De provincie Noord-Holland werkt van 23 november tot zaterdag 12 december 2020 aan de Sint Maartensvlotbrug in de gemeente Schagen. Vanwege de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer.


Gebiedsaannemer WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland onderhoudswerkzaamheden uit aan de Sint Maartensvlotbrug. De vier grote houten palen aan beide kanten van de wal moeten worden vervangen. Dit zijn de balanspalen, die onder andere de brug op de goede hoogte houden ten opzichte van de waterstand. Ook wordt er onderhoud gedaan aan de bewegende delen van de brug. Deze werkzaamheden duren 19 dagen. Fietsers en voetgangers kunnen met een tijdelijke pont naar de overkant.

Werkzaamheden van 23 november tot 12 december
De werkzaamheden starten op maandag 23 november om 7.00 uur en op zaterdag 12 december om 5.00 uur is de brug weer in gebruik. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug.

Veerpont
Voor (brom)fietsers en voetgangers is er tijdelijk een veerpontje, dat vertrekt vanaf de noodsteigers. De vaartijden zijn maandag tot en met vrijdag van 6.00 - 21.00 uur, zaterdag van 6.30 - 22.30 uur en zondag van 9.00 - 21.00 uur. Op de Sint Maartensvlotbrug en de tijdelijke veerpont gelden de coronamaatregelen van het RIVM en is het dragen van een mondkapje verplicht.