SCHAGEN - Een dag vol verdriet voor leerlingen en personeel van het Regiuscollege in Schagen. De school stond vandaag stil bij het overlijden van leerling Lisa (17). Zij overleed afgelopen week aan de gevolgen van xtc-gebruik.

Al aan het begin van de schooldag werden vrienden en klasgenoten van Lisa opgevangen. Ze zat in de vierde klas van het VMBO. Er is een speciale stilteruimte ingericht, waar leerlingen kunnen stilstaan bij het overlijden van Lisa.

In een schriftelijke reactie spreekt het college van bestuur van de school van "een heftige dag met veel emoties bij zowel onze leerlingen als collega’s." Al eerder dit schooljaar moest de school afscheid nemen van twee leerlingen die om het leven kwamen bij een auto-ongeluk in Anna Paulowna.

'Ernstige waarschuwing'
Volgens het Noordwest-ziekenhuis komt het zelden voor dat jongeren overlijden aan de gevolgen van het gebruik van xtc. Het ziekenhuis ziet in de gebeurtenis wel een ernstige waarschuwing dat het mis kan gaan.

De GGD Hollands Noorden geeft met regelmaat voorlichting op scholen in de Noordkop over gevaren van drugsgebruik en het omgaan met groepsdruk.