SCHAGEN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn kunt u niet alleen terecht voor het lenen en lezen van boeken, maar ook is er een kunstexpositie te bezoeken. Aan de muur en in de vitrines zijn de kunstwerken tentoongesteld van Tiene Doedens en Janna van der Oord. De expositie, die tot 11 januari te zien zal zijn, bestaat uit de schilderijen van Doedens en de sieraden van Van der Oord.

Zeezicht en landschap

Tinie Doedens werkt met soft pastel op papier of met acrylverf op doek of hout. Het bezig zijn met de kleuren van krijt en verf ervaart de kunstenares als een ontspannende uitdaging. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur. De getoonde schilderijen in de expositie hebben als thema "zeezicht en landschap". Doedens is benieuwd wat de bezoekers van haar werk vinden. Daarom verzoekt ze opmerkingen te noteren in het schriftje dat bij het werk ligt.

Goudsmid
In de vitrines liggen de werken van goudsmid Janna van der Oord. Zij volgde de praktijkopleiding goudsmeden aan de vakschool te Amsterdam. De sieraden, hoofdzakelijk gemaakt van zilver, zijn geïnspireerd op onder andere Rembrandt, flora en een vleugje jaren ‘60.

De werken van Doedens en Van der Oord zijn nog tot en met 11 januari tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Tuitjenhorn (Oostwal 6) gratis te bekijken. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.