SCHAGEN - In de bibliotheek van Schagen is tot 12 september een expositie te zien van schilderes Bea Bonnema. In de vitrine wordt de kostbare verzameling Pixi-boekjes van Els Pellerin tentoongesteld. Ook tijdens de Uitmarkt op 3 september is de bibliotheek geopend en kunnen mensen de expositie komen bekijken.

Schilderijen

Bonnema was als medewerkster jarenlang een bekend gezicht in de bibliotheek van Schagen. In 2003 ging ze na dertig jaar met pensioen. Stilgezeten heeft ze zeker niet; als sinds 1992 volgt ze verschillende kunstlessen en schildert ze met veel plezier. Ze gebruikt met name acrylverf voor haar werken.

Prentenboeken

De Pixi-boekjes verzameling van Els Pellerin bestaat uit vierkante prentenboeken. Op internet zijn de oude series collectors items en gaan ze voor veel geld over de toonbank. Inmiddels zijn deze boekjes met name in Duitsland een begrip, er worden er daar jaarlijks 13 miljoen van verkocht. In totaal zijn er meer dan 300 titels in het Nederlands uitgebracht.

De expositie is gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek en tijdens de Uitmarkt op 3 september. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl