DIRKSHORN - Sam Strijbis uit Dirkshorn is Nederlands kampioen in zijn vakgebied geworden. Sam werd verkozen tot de beste mbo-student sanitaire- en verwarmingstechnicus van het land. De student van het Horizon College en medeopleider IW Noord-Holland stond 31 maart en 1 april in de finale van Skills Heroes; dé landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten.


De vakwedstrijden voor mbo-studenten worden elke jaar georganiseerd door Skills Netherlands. Namens het Horizon College hadden elf studenten zich gekwalificeerd voor de finales. Per opleiding deden 8 mbo-studenten mee met de landelijke finale van Skills Heroes.

Doel behaald

Sam Strijbis (21) wordt mede-opgeleid door IW Noord-Holland. Zijn opleidingsbedrijf is Strijbis Installaties. Sam stond twee jaar geleden ook in de finale bij de categorie sanitaire- en verwarmingstechnicus. Toen eindige hij als vijfde. Nu dus goud. ‘De opdracht ging goed, alhoewel ik over een paar details minder tevreden was. Ik had een hoge score, dat had ik niet verwacht. Het verschil met de nummer twee was minimaal, maar met de nummer drie was het verschil tien punten. Voor de wedstrijd was ik niet heel gespannen, maar tijdens de prijsuitreiking was ik dat wel. Het is hartstikke mooi dat het gelukt is en dat ik mijn doel behaald heb.’

Voor Sam bestaat de kans om naar het WK in China te gaan. Binnenkort wordt hierover besloten. ‘Dat lijkt mij een geweldige ervaring.’

Meer medailles

Er waren meer medailles voor studenten van het Horizon College. Yvanka de Reus uit Grootschermer werd Nederlands kampioen bouwtimmeren, als eerste meisje ooit. Zilver was er voor verpleegkundige Laura van Engen uit Westwoud en Robin Berkhout uit Andijk veroverde brons bij de meubelmakers.