SCHAGEN - Dementie is als een dief op kousenvoeten, iedere keer wordt er iets ‘afgepakt’ en dat maakt het zwaar; voor jezelf en voor je naaste. Het hebben van dementie maakt het leven ingewikkeld. Zorgen voor iemand met dementie is daarbij een bijzondere taak. Als mantelzorger komt er ongevraagd veel op je af. Vaak lijkt het dat je op een onbegrepen eiland terecht gekomen bent.


Op woensdag 8 maart is onze gastspreker Manon Dertien, casemanager bij Geriant Aan de hand van filmfragmenten gaat zij in op de dilemma’s waar je als mantelzorger mee te maken kunt krijgen. Hoe ga je om met de veranderende werkelijkheid? Moet ik altijd eerlijk zijn? Mag ik mijn naaste verbeteren? Hoe ga ik om met schuldgevoel?

Het Alzheimer Café vindt, zoals iedere 2e woensdag van de maand, plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen.

Aanvang 19.15 uur met koffie en thee; start onderwerp: 19.30 uur.

De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals.

Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.