SCHAGEN - De 121e editie van de Paasveetentoonstelling in Schagen staat weer voor de deur. Het jaarlijkse evenement valt dit jaar op woensdag 10 april. Na het jubileumjaar belooft het dit jaar weer een hele mooie editie te gaan worden.

De organisatie hoopt dit jaar tussen 120 en 150 stuks vleesvee op de Schager Markt te presenteren. “Zonder vee, geen Paasvee”, zo benadrukt de organisatie nog eens. De trouwe bezoekers van het evenement beseffen dat goed. Paasvee heeft op Facebook bijna 3000 duizend volgers en dat aantal is nog steeds groeiende. Op deze pagina worden de laatste nieuwtjes gemeld.

De opening zal om 9 uur worden verricht door mevrouw Willemien Koning-Hoeve, zij heeft een melkveebedrijf in Oudkarspel en is naast voorzitter van LTO Vrouw & Bedrijf , lin van Proviciale Staten en ook bestuurslid van de Europese koepel. In 2018 heeft zij namens het Koninkrijk der Nederlanden een speech gehouden voor de General Assembly van de Verenigde Naties.

De veekeuring staat dit jaar onder leiding van een deskundige internationale jury. Die zal voor iedereen goed te zien zijn. Er worden net als voorgaande jaren grote beeldschermen op de Markt door Schoon Producties opgehangen. De livebeelden zijn ook via de lokale televisiezender SchagenFM te volgen. En de beelden worden waarschijnlijk ook op de Paasvee-site getoond.. Wie niet aanwezig is, kan de tentoonstelling dus thuis of op het werk alsnog via de smartphone, tablet of pc volgen.

De loonwerkers zijn net als voorgaande jaren met hun nieuwste en grootste machines aanwezig en kunnen daar alles over vertellen. Maar ook de kleindierenshow, stalletjesmarkt en de oldtimers ontbreken dit jaar niet. De organisatie hoopt slechts op goede weersomstandigheden zodat het voor iedereen weer een mooie dag zal worden.