SCHAGEN - Woensdagavond 11 oktober is er weer een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen.Deze avond maakt Max Nuijens, casemanager, het dilemma van opname in een verpleeghuis bespreekbaar en vertelt Hans van Leerdam zijn ervaring met zijn verhuizing naar een kleinschalige woonzorglocatie.


Een van de moeilijkste beslissingen
De opname van je naaste; Je denkt er soms al maanden in stilte over na. Het is moeilijk en pijnlijk om er als eerste over te beginnen. Het kan je het gevoel geven dat je faalt. Je voelt je vaak machteloos. Dat doet telkens weer pijn. Je stelt het besluit zo lang mogelijk uit. Max Nuijens neemt u mee in dit proces. Hij bespreekt de praktische aspecten en de emoties die hieraan gekoppeld zijn. Hans van Leerdam deelt met ons hoe hij het heeft ervaren om te verhuizen naar de locatie van WarmThuis in Grosthuizen.
Een interessante avond afgewisseld met verrassende muzikale intermezzo’s van Margreth Koning.

Een avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Tijd 19:15 - 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden NIET nodig.