CALLANTSOOG - Onbeperkt genieten van de natuur met rolstoel of rollator? Of met een visuele beperking? Dat kan. De boswachters van Natuurmonumenten vinden dat natuur toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ga mee op de excursie op 19 juni, of ga zelf op pad in natuurgebied het Zwanenwater.

Op 19 juni is er een excursie speciaal voor wat minder mobiele natuurgenieters. Of je nu met een stok of een rollator loopt, in een rolstoel zit of een scootmobiel gebruikt, onze boswachters nemen je graag mee de natuur in. De excursie is ook geschikt voor mensen met een visuele beperking. De boswachters vertellen onderweg van alles over wat je ziet, ruikt, hoort en voelt. Kom je in een (gemotoriseerde) rolstoel? Neem dan wel een begeleider mee die kan duwen.

Liever zelfstandig op pad?
Je kan ook zelf de natuur van het Zwanenwater ontdekken via de (half)verharde wandelpaden en het vlonderpad in het Zwanenwater. De paden gaan wel wat op en neer, een duintje op en af, hou daar dus wel rekening mee. Mensen in een rolstoel kunnen ook vogels spotten op het duinmeer vanaf het vlonderpad en bij het vogelkijkscherm. Door de natte omstandigheden is het pad naar het kijkscherm alleen voorlopig nog afgesloten.

Meer informatie en aanmelden: www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Agendabericht

Rol(stoel)vriendelijke excursie met de boswachter Zwanenwater
19 juni, 13:30 uur – 15:00 uur
Excursie met de boswachter voor minder mobiele mensen en mensen met een visuele beperking. Of je nu met een stok of rollator loopt, in een rolstoel zit, een scootmobiel gebruikt, blind of slechtziend bent, onze boswachters nemen je graag mee de natuur in. Meer informatie en aanmelden: www.nm.nl/agenda/zwanenwater.