SCHAGEN - De reguliere pont Westeinde over het Noordhollandsch Kanaal gaat 6 februari (of zoveel eerder als mogelijk is) weer in de vaart. Door ijsvorming is het niet mogelijk het pontveer voor 25 januari, zoals gepland, terug te varen vanuit de haven van Monnickendam naar de oversteek tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp.

Exceptioneel transport

WaakSaam heeft de herstel- en onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke aanlanding van de pont en aan pontveer Westeinde volgens planning afgerond. De pont ligt klaar op een werf in Monnickendam waar de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Omdat het pontveer niet over het water teruggevaren kan worden, gaat de terugreis over de weg. Dit kan door de omvang van het pontveer alleen met een exceptioneel transport. Het verkrijgen van een ontheffing voor dit transport kost tijd.

(Brom)fietsers en voetgangers

De vervangende pont blijft varen totdat de reguliere pont weer in de vaart is. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van deze pont, die op enkele meters ten zuiden van het ponthuisje vertrekt. De vervangende pont vaart zoals gebruikelijk van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 18.30 uur en op zaterdag van 6.30 tot 18.00 uur.

Autoverkeer

Voor autoverkeer blijft de route via vlotbrug ’t Zand of de Kooybrug (N99) gelden.