SCHAGEN - Vanaf zaterdag ontvangen 100 mantelzorgers in de gemeente Schagen een waardebon voor café-restaurant De Posthoorn. Het is een presentje vanuit Rotary Schagen, die mantelzorgers een hart onder de riem wil steken. Het Mantelzorgcentrum wees de Rotary op deze groep, die het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren heeft.

Geweldige werk
De 100 mantelzorgers die het presentje ontvangen, staan ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum. Zij kunnen het presentje vanaf zaterdag in hun brievenbus verwachten. Koos Kramer, voorzitter van Rotary Schagen, bedankt alle mantelzorgers voor hun geweldige werk in een persoonlijke brief: “Via het Mantelzorgcentrum werden wij geattendeerd op het geweldige werk wat u belangeloos en voor veel mensen onzichtbaar doet voor uw naaste.”

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Rotary Schagen
Rotaryclub Schagen is een club met ongeveer 30 leden, die hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast organiseert Rotary Schagen diverse projecten waarbij de opbrengsten naar een (lokaal) goed doel gaat.