OUDESLUIS - Op donderdag 2 november 2023 komt NPO-presentator naar het Cultuurkerkje Oudesluis. In zijn boek "Wankel Koninkrijk"geeft de Wit een weerslag van de onstuimige tijd waar het Verenigd Koninkrijk sindsdien verzeild raakte en vooral hoe dat bepaald wordt door verrassingen.

Tim de Wit was jarenlang coorespondent in het Verenigd Koninkrijk ( Engeland, Schotland en Wales) voor de NOS en Trouw. De Wit publiceerde medio 2022 zijn boek Wankel Koninkrijk: hoe ik Groot-Brittanie door de Brexit heb zien veranderen. Momenteel is hij presentator van het NPO Radio1 programma 'Bureau Buitenland". Daarnaast maakt hij de succesvolle podcast 'Europa draait Door".

Tim de Wit vestigde zich in 2014 als correspondent in het relatief rustige Londen. Wat volgde was een achtbaan aan politieke gebeurtenissen, intriges en vooral… chaos. Het land stond op z'n kop. En staat dat eigenlijk nog steeds. In zijn boek "Wankel Koninkrijk" kijkt hij onder motorkap van het Verenigd Koninkrijk. En wat blijkt: het piept en kraakt aan alle kanten. Schotland wil weg, in Noord-Ierland rommelt het weer, Boris Johnson loog er vrolijk op los en zelfs na de Russiche invasie in Oekraine worden oligarchen in Londen maar mondjesmaat aangepakt. De toekomst na Brexit is volledig ongewis. Tegelijkertijd hopen de Britten dat het allemaal wel losloopt.

Anderen over Tim: 'Als Tim vertelt, wil je luisteren.'- Lucas Waagmeester

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14A 1757 PC Oudesluis
Wanneer: Donderdag 2 november 2023
Hoe laat: Van 20.00 -22.00 uur
Entree: €10,- pp
Kaarten: Reserveren: cultuurkerkje.nl/kaartverkoop of bij de ingang.