De provincie Noord-Holland opende maandag 14 november de nieuwe parallelweg langs de N248 tussen De Stolpen en de kruising N245/Sportlaan in Schagen. Het aanleggen van deze parallelweg was het laatste project waarmee de verkeersdoorstroming langs Schagen van oost naar west verbeterd is.

(Brom-)fietsers, landbouwverkeer en bestemmingsverkeer maken nu gebruik van de nieuwe parallelweg. Het snelle doorgaande verkeer rijdt over de verbrede N248. Het scheiden van het verkeer vergroot de verkeersveiligheid en bevordert de doorstroming op de weg.
Sinds 2014 werkte de provincie aan het verbeteren van de doorstroming over de N248. Over het Kanaal Stolpen-Schagen is de nieuwe Stolperophaalbrug aangelegd, het aangrenzende kruispunt N248/N249 is heringericht en de N248 tussen Kolhorn en Middenmeer heeft groot onderhoud gehad.

Verbinding noord-zuid: tussen Schagen en het Verlaat

De provincie Noord-Holland werkt nog op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid van noord naar zuid te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan dit deel van de N241 afgerond.