SINT MAARTENSVLOTBRUG - Eind oktober staat het bosje van Wildrijk vol met verschillende paddenstoel soorten. De gidsen van Landschap Noord-Holland kunnen je hier alles over vertellen, maar je kunt ook op eigen gelegenheid rondwandelen.

Voor de kinderen zijn er op zondag 23 oktober ook nog diverse extra activiteiten.

De traditionele paddenstoelendag

Na drie jaar is de paddenstoelendag in het Wildrijk weer terug. Het bos is goed bereikbaar, de rondleidingen zijn maximaal een uur en naar verwachting zijn er dit jaar weer net zoveel bijzondere paddenstoelen te vinden als voorgaande jaren.

Voor kinderen is dit fijne bos van beperkt formaat een hele leuke plek om kennis te maken met de natuur. Er is een speurtocht/puzzeltocht en bij het kampvuur kunnen broodjes worden gebakken.

En er wordt heksensoep gemaakt!!

Volwassenen kunnen deelnemen aan een rondleiding door het bos met één van de natuurgidsen: de aanvangstijden daarvan staan vermeld op een mededelingenbord bij de promotiewagen van Landschap Noord-Holland.

De eerste rondleiding is sowieso om 11.00 uur en de laatste om 15.00 uur. En uiteraard is er ook koffie, thee en limonade.

Kortom, voor elk wat wils op dit gezellige traditionele natuurfeest!

TIP: wil je paddenstoelen fotograferen, wandel dan mee met een gids. Zij weten de beste plekjes.

Donateurs van Landschap Noord-Holland lopen gratis mee met de gids, op vertoon van de Natuurpas.

Overige deelnemers aan een rondleiding: volwassenen € 2.00 en kinderen € 1.00. Je kunt ter plekke betalen, alleen contant en graag gepast.

Wanneer: zondag 23 oktober van 11:00 tot 16:00 uur

Waar: Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg - Sint Maartensvlotbrug

Verdere informatie via www.gaatumee.nl