SINT MAARTENSVLOTBRUG - Eind oktober staat het bosje van Wildrijk vol met verschillende paddenstoel soorten. Zondag 22 oktober kunnen de natuurgidsen van Landschap Noord-Holland je hier alles over vertellen, maar je kunt ook op eigen gelegenheid rondwandelen.

Gratis rondleidingen!

Traditionele paddenstoelendag

Ook dit jaar kun je in het bosje Wildrijk terecht voor: De Paddenstoelendag.
Het bos is vrij toegankelijk, de rondleidingen zijn maximaal een uur en hopelijk zijn er dit jaar weer net zoveel bijzondere paddenstoelen te vinden als voorgaande jaren.

Ga mee met een rondleiding door het bos met één van de gidsen, die starten op het hele uur: de eerste rondleiding is om 11.00 uur en de laatste om 15.00 uur.
Voor kinderen is dit fijne bos van beperkt formaat een hele leuke plek om kennis te maken met de natuur.

Gezellig natuurfeest!

De promotiewagen van Landschap Noord-Holland is aanwezig en ook koffie, thee en limonade. Kortom, voor elk wat wils op dit gezellige traditionele natuurfeest!
Tip: wil je paddenstoelen fotograferen, wandel dan mee met een gids. Zij weten de beste plekjes. Reserveren is niet nodig.

Wildrijk is een klein, maar bijzonder stukje bos met kronkelige bomen en een stille duinrel. Een prachtige plek om te wandelen.

Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes in deze regio.

Wanneer: zondag 22 oktober 2023 van 10:30 tot 16:00 uur

Vertrekpunt: Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg - Sint Maartensvlotbrug

Zie voor verdere informatie: www.gaatumee.nl